Kisah Penangan Ubat Pabron

Sunday, January 17, 2010

Assalamualaikum...

Ubat Pabron? apakah ubat Pabron itu? yang tertulis kat kotak ubat nie adalah "Pabron Cough and Sinus - Melegakan Batuk Berkahak dan Sesak Hidung". since saya menjadi budak berhingus selama beberapa hari ini, maka saya akhirnya membuat keputusan makan ubat Pabron ni. Mula-mula memang taknak la nak makan ubat yang leh sebabkan mengantuk pasal esok nak kena jumpa supervisor, so kena la study la kan. tapi since kurang selesa and rasa sangat annoying dengan hidung so saya pun berkeputusan makan ubat pabron..



memang melegakan..seperti yang dijanjikan pada kotak ubat ni. sangat melegakan. selama 3-4 hari makan ubat selsema doktor poliklinik ayer keroh bagi, memang tak ada pulak any sign yang hidung ni akan stop berhingus. tapi bila makan ubat pabron ni, Alhamdulillah lepas bangun dari tido memang tak berhingus lagi dah..*lega*..

so, sesiapa yang rasa diri berhingus, boleh la try ubat ni. saya beli di farmasi. tapi ada amaran di kotak ubat ini..

Amaran: Ubat ini mungkin akan menyebabkan pengambil mengantuk dan mempengaruhi pencapaian pendengaran bila diuji. Jika mengantuk, jangan memandu atau mengoperasikan mesin.

memang betul..saya telan ubat pabron ni last night before I went to bed, tapi kesan mengantuk sampai la sekarang. pagi tadi bangun pastu memang terhuyung-hayang la.lepas tu boleh tidur lagi another few hours even though baru sangat bangun dari tidur..*yang tak tahu la sama ada kesan ubat or kesan malas..pffft*..

tapi, sekarang memang sangat lega. makan sekali sahaja. dah sihat jangan pulak la memandai-mandai nak try lagi makan. tu dah addicted namanya k. so dah sihat stop la makan..boleh la simpan for lain kali kalau selsema or batuk lagi..

ok la..take care and sentiasa jaga kesihatan..H1N1 masih bersama kita lagi..*dah macam iklan*..tapi serius cakap, masa selsema and batuk, risau gak if these are the simptom of H1N1..hari tu anak sedara kena H1N1, tanya dia sakit ke tak, dia boleh jawab tak sakit..macam kena gigit semut je..*apa Nabil ingat CuJat tanya pasal sunat ke?*..

ok la..take care and enjoy..

XOXO..

4 Kisah Mengisah:

Anonymous said...

testing komen..

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hehE, siap ada testinG lg.. ;)
sj singGah2 jalan cni..trbaca entry ni td..nice inf0! b0le cuba kn..

Zati said...

boleh...tapi time selsema je la kot..nanti weng pulak..

Anonymous said...

betul ker mujarab?...kat pharmacy mana yer ada nak beli ubat ni?..