Kebuntuan

Thursday, February 11, 2010

Assalamualaikum..

when one thing goes wrong unfortunately everything seems to go wrong. I am neither whining nor complaining for I know The Almighty is giving me a test a itsy bitsy tiny weeny little test for me. I might have done bad to other which I know I have. Forgive me Allah for I have sins. Forgive me Allah for I kept on forgetting You in my good times.

Ya Allah ya Tuhanku berdayakan segala potensi diri kami untuk mensyukuri nikmat-Mu yang telah Engkau kurniakan kepadaku dan kepada kedua orang tuaku, berdayakan aku untuk beramal soleh yang Engkau redhai, dan masukkan aku dengan rahmat-Mu bersama-sama hamba-hambaMu yang soleh



Ya Allah ya Tuhan semesta alam
berdayakan aku untuk zikir kepada-Mu,
mensyukuri nikmat-Mu dan perelokkan ibadah kepada-Mu

"Ya Allah ampunilah kesalahan kebodohan dan perbuatanku yg berlebihan dalam urusanku, dan ampunilah kesalahanku yg KAU lebih mengetahui daripada aku, ya Allah ampunilah aku dalam kesungguhanku kemalasanku dan kesengajaanku yg semua itu ada pada diri ku, ya Allah ampunilah aku atas dosa yg lalu dan yang akan datang, dosa yg aku samarkan, dosa yg aku perbuat dgn terangan dan dosa yg Kau lebih mengetahui dari pada aku, PadaMU aku mengajukan dan hanya Engkau lah yg mengakhirkan dan Kau maha kuasa atas segala sesuatu"

taken from my cousin's blog<--klik to read.

hmm..sekarang memang terasa beban sebab dalam jangka masa yang dekat, proposal dah nak kena submit lepas tu dalam masa terdekat juga ada pembentangan proposal..Supervisor pulak tidak dikurniakan kesihatan yang baik sekarang. jadi peluang untuk bertemu dengan beliau amat tipis. Semoga Allah memberi kesihatan yang baik kepada Prof..


nota di kaki: Thanks Mr X sebab memberi teguran tentang English saya..*wink2*

3 Kisah Mengisah:

Alynn Notnot said...

b strong:)

yana.lili.lala said...

good luck k, betul ke prof zainal x sihat. huk huk

Zati said...

prof Z aritu masuk hospital..tak sihat sangat lately..neway thx alynn n yana..