Aku Bukan Sesiapa Tapi Aku Adalah Aku..

Wednesday, February 24, 2010

Assalamualaikum..

ok..entry kali ni sila take note k, bukan entry yang dipengaruhi emosi..owh, emosi is so last year..ahaha..takde la..saje je tempek entry ni..

1. Saya malas orangnya..tapi saya rajin buat kerja saya..saya tak rajin kalau saya malas maka paksaan dari orang-orang tertentu sahaja yang boleh hilangkan malas saya..

2. Saya tak suka keluar jalan-jalan. muktamad..saya keluar berjimba bila saya mahu tapi kalau saya tak mahu, saya memang tak mahu.. boleh bilang dengan jari berapa kali saya keluar berjimba. saya memang dari lahir tak suka keluar..kalau terserempak saya keluar bersuka ria, maknanya itu mood bersuka ria saya..

3. saya suka kurung diri dalam bilik. saya suka berseorangan. ia memberikan diri saya ketenangan. sebab utama saya tak suka duduk bilik berdua bertiga dan seterusnya. kalau terpaksa baru boleh terima kalau tak saya lebih rela sendiri..

4. saya tak suka orang clingy dengan saya dan saya tak suka saya clingy dengan orang. saya suka cara saya berkawan dengan ina. saya hormat dia dan dia hormat saya..masing-masing menghormati privasi kehidupan masing-masing..

5. saya suka makan. jadi sesiapa yang rasa nak perli-perli saya, jangan buang masa..hanya orang tertentu sahaja boleh cakap pasal keadaan saya..

6. saya tak suka bila saya tidur orang ganggu saya. cukup pantang bagi diri saya. sesiapa yang mahu call atau message dengan saya sila lakukan waktu siang. bila saya tidur, kalau mahu call malam-malam, sila pastikan waktu anda call adalah waktu yang sesuai..

7. privasi saya adalah privasi saya. diary saya, handphone saya, laptop saya, laci-laci saya, almari saya adalah privasi saya. jangan sesekali sentuh tanpa kebenaran..dan tak pernah pun dalam hidup saya membenarkan orang menyentuh privasi saya. 

8. saya sukakan kesunyian..jadi kalau saya mula pakai earphone ketika anda mula bercerita maknanya saya tak mahu dengar..maknanya saya belum bersedia untuk berborak. saya bukan jenis suka berborak banyak-banyak..

9. kalau saya tak angkat call berturut-turut selama 2 kali maknanya saya memang tak boleh nak angkat. jangan bakar darah saya dengan call banyak-banyak kali. 

10. jangan cuba untuk pengaruhi kehidupan saya. saya selesa dengan kehidupan saya ketika ini. 

bunyi macam selfish tapi tu la hakikat. setiap manusia kan punyai tabiat yang berbagai-bagai. saya jenis yang suka bersendirian..tapi ada kala saya akan bertemu rakan-rakan..tapi bukan selalu.. tapi saya boleh tolerate selagi saya boleh tolerate. prinsip saya, saya tak ganggu orang maka orang jangan ganggu saya..

ok la..take care and have fun.

XOXO..

4 Kisah Mengisah:

haja said...

oi yang..
ye la lepas ni aku tak kacau ko lagi..
:(

Zati said...

bila pulak entry nie untuk kau??ape la..

yana.lili.lala said...

kak zati, yana pun nak duk bilik sorg thun 3 nnti tp mcm ssh je nak dpt.. hehe. duk sorg lah best!

Zati said...

try la..aritu akak ada prob sket last2 encik firdaus tukarkan bilik..tu yg dpt bilik sorang tu..