Maaf Kalau Entry Ini Mengguris..

Wednesday, March 3, 2010

Assalamualaikum..

ambo perasan ada sahabat saya mempunyai masalah peribadi..pada dia saya tak bertanya dan pada orang lain pun saya tak bertanya..saya cuma singgah page beliau sebab memang rutin saya everyday..She is one of the first bloggers yang saya kenal. tup-tup hari ini saya dapat message shoutbox dari rival beliau. maaf goes to both parties. yang sebelah sini saya tak pernah masuk campur..apatah lagi yang sebelah sana yang baru saya tau kewujudan blognya. Maaf ya..saya tak suka masuk campur hal orang lain..bila anda tinggalkan mesej sebegitu rupa di dalam shoutbox saya, awak seakan-akan memberi impression pada orang lain yang saya ni busy body nak tahu hal cerita peribadi antara awak berdua..Saya tak pernah bertanya dan saya tak akan bertanya. itu prinsip saya.. bila awak bagi mesej sebegitu pada saya, awak boleh menyebabkan salah faham antara saya dan pihak lagi satu..SAYA TAK PERNAH BERTANYA..

Awak nak tegakkan kebenaran ke apa ke, jangan libatkan blog saya sebab saya tak terlibat..maaf..saya tak suka.. awak menggambarkan seolah-olah saya yang bertanya..maaf sekali lagi..saya tak suka..

pendirian saya, blog saya maka hormati saya..

salam ikhlas..

XOXO..

16 Kisah Mengisah:

amie said...

aiyokk..
sape buat..
kekekek

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

thanks zati atas pendirian tersebut.
akak hargai sangat-sangat.

Zati said...

@amie
aiyokk..sape buat..hehe..yo lah. tu..

@aidacomei
masing2 kan ada life sendiri..takkan nak masuk campur pulak..sabo je la..terkejut dapat message macam tu..boleh menimbulkan syak..saya suka jenguk cik aida sbb cik aida antara yang first tegur saya masa awal2 buka blog..dan seharusnya sentimen sensitiviti itu mampu menggoyahkan sesebuah persahabatan..saya tak mahu cik aida salah paham..ingt saya yang bertanya..saya menyayangi setiap rakan blog saya..so taknak la disebabkan salah faham ni, kita bercakaran..tak best la berblogging..

Ju@Lucky^Mummy said...

ha... sapa lak tu??

Zati said...

@LuckyMummy
takmo sebut la..hehe..tapi boleh view message dia beri kat shoutbox.kat previous message.saya tak tanya tetiba dia cuba jadikan isu antara dia dgn blogger lain itu satu platform dia utk memburukkan orang lain..kalau dia ada masalah dgn orang tu pun, masalah dia..bukan masalah saya..selagi orang yang dia ada masalah tu tak menimbulkan masalah dgn saya, saya takkan putuskan persahabatan..perbuatan dia seakan2 nak suruh saya putuskan persahabatan dengan pihak lagi satu..bg saya, cara itu sangat tak bertamadun..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

tu la..akak pon tak tau nak cakap ape lagi dah..bukan kat blog zati je..tapi banyak lagi blog yang die buat macam tu...
mungkin ni bahagian akak untuk dimalukan sebegitu rupe
kalau itu yang boleh buat die puashati..terpulang lah..hak die.
akak redha n berserah pada allah

Zati said...

@aidacomei
terkejut kak...sebab message tu sangat berbaur provokasi..saya berblogging ni nak cari kawan..message dia mampu memberi imej yang buruk..huhu..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

sekarang ni imej akak dah pon tercalar..mungkin itu yang die nak sebenarnye..

noor afzan said...

macam2 la pulak dah..sabor je la ye..

Zati said...

tetiba nak libatkan orang lain tu yang tak kena. tak best betul. tak kenal tak pernah tau dia wujud tetiba message sebegitu rupa. bg salam pun tidak..masuk tak beradab, dah masuk lagi tak beradab..apa motif dia buat camtu? seperti membuka aib pihak lagi satu di alam maya..cara ini bukan satu cara yang berhemah..tup2 kat blog saya pun dia try nak masuk..ces..marah..mula2 perasan kat blog pihak lagi satu..tak sangka dia panjangkan lagi isu tu ke bloggers yang dok singgah blog pihak lagi satu tu..ces..geram tak abis..hehe..

haja said...

yang..
dengar masalah orang boleh.
campur jangan ok.
i x suka u susah ati sebab orang lain ok.
klu u susah ati sebab i..
i tau u obses ngan i..so xpe..
sayang u lah yang..
doa i cepat2 dapat bersatu dengan u ok..
can't wait to know the result la yang..

muahh dari penang utk u

SlacKerZ said...

bgus kerana bertegas n ada pendirian yang tegas..

.::WaNiE::. said...

oh susah jugak ni

tapi sangat bagus zati buat entry ni, sekurangnya zati state pendirian zati dgn tegas :-)

.khai. @ drcomot said...

sabar je kak. saya pon penah kena.. cool jer(:

Zati said...

@aja
takmo dah amek tau..hehe

@slackerz
bukan apa..kita tak masuk campur..tak suka la kalau tetiba orang libatkan kita..lagipun boleh mendatangkan buruk sangka..takmo terlibat langsung..

@wanie
tak la tegas mana tapi bila tegur sekali dia keep on bagi message lagi, terpaksa la buat entry..tak kenal, tak pernah terserempak kat blog tetiba message camtu..tak syok..first impression tu penting..

@khai
khai glamer..haha..takpe..ikut semangat khai..kita mat cool!!hehe..

haja said...

xmo dah amik tau...?
ok..
i divorce u..
:P