Back To Blog

Tuesday, March 9, 2010

Assalamualaikum..

lamanya tak blogwalk..kesian korang..sorry k. nanti zati datang blog korang and klik-klik mana yang patut k. thanks kepada those yang sudi ziarah walaupun no respond from zati. zati a bit busy lately. Jumaat ni kena hantar proposal to FST. dah siap lama but still nak kena cari update on recent researches. malam ni, mana yang zati sempat lawat, zati lawat. pada yang tak sempat, esok zati datang jenguk-jenguk k..

sepanjang hari senyap zati, takde la apa sangat yang zati buat. Sunday hari tu, parents came and we had a wonderful lunch. mak masak ayam merah and sambal goreng jawa (my favourite). then along bawa zati ke office dia *again*..everytime datang office dia, along rajin la pulak cerita macam-macam kes pelik kat situ. benci betul. nak pergi toilet pun seram-seram. huh!

susah juga jadi peguam ni. tendency orang buat tu tinggi. my sis cerita macam-macam. orang nak menang sanggup buat apa sahaja. macam-macam orang tabur. sebelum my sis pindah kerja kat Jabatan Peguam Negara, my sis kerja kat firm kat melaka. my sis pernah juga cerita yang makcik cleaner kat mahkamah selalu juga la terserempak dengan many things yang orang tabur sekitar mahkamah and orang hantar ke mahkamah *u know what I mean*..

macam-macam..hari tu along and zati terserempak dengan orang besar Jabatan Peguam Negara. sapa tah nama dia. kalau tak silap Dato' Tun Abdul Majid. walaupun dah berumur, dia handsome. miahaha.. masa tu along bawa keluar makan kat Alamanda. sangat simple orangnya. sebelum ni tak pernah dengar pun nama dia, but along la yang sebut pasal dia. so buat-buat kenal je la. miahaha. memang dasar katak bawah tempurung kan..

tak kisah la. orang hebat-hebat ni memang hebat kan. gila kagum.

my sis janji untuk belanja lagi. miahaha. thanks. ambo ni memang kaki kikis kan. suka-suka je kikis kaki duit orang. so tu je la nak merepek malam-malam ni.

zati nak start blogwalk. sape zati nak terjah dulu nie?

take care and have fun..

XOXO..

nota di kaki: kepada Nor Afzan (simple Me), zati dah dapat dah hadiah. mak kata dah sampai. tenkiu....hehe..

9 Kisah Mengisah:

sayaBerd said...

ko jd lawyer ke?
wakaka

btol tu.
jgn makan rasuah doe.
seksa idop.

Zati said...

@berd
aku tenyeh mata ko karang..wakaka..aku nie pembantu peribadi tak berbayar kakak aku je la...aku nie takde sape nak rasuah..aku nie penanam anggur..

X-Men said...

Ko tak penah dengar nama Tun tu sebelum ni? Apasal aku biasa jer dengar? Padahal aku bukan ada sedara mara yang jadi lawyer pun, loyar buruk ramai ler. Muakakakaka.

Zati said...

@xmen
mana pernah dengar..first zati dgr masa along kena interview..itupun macam "ha??sape tu..terkenal ke?"..then masa terserempak tu dah lupa dah sape dia. pastu along sebut lagi..za pun ok la take note..hensem..putih melepak2..

haja said...

ejat..
rindu nak lepak ngan ko n along together2. jln2 kat psr mlm sambil ngumpat org y pelik2..
kain cotton y aku beli kat bangi hampir siap. weekend ni or next week dah bley amik..
x sabar nak pakai..

haja said...

ejat..
rindu nak lepak ngan ko n along together2. jln2 kat psr mlm sambil ngumpat org y pelik2..
kain cotton y aku beli kat bangi hampir siap. weekend ni or next week dah bley amik..
x sabar nak pakai..

Zati said...

@haja
bila pulak aku ada ngumpat orang pelik2??aku tak recall pun aku ngumpat orang?
boleh la pakai nanti..hehe..

Billet-DOux said...

waduh. menakutkan..
dahlah tgah malam baca.. hihi.

HDS voice said...

sambal goreng jawa..??
heemmmm...
curousity~~~

haha...nway kikis2 dwit siblings yg da b'keje mmg mnyeronokn...hoho