Bila Hari Bosan

Saturday, April 3, 2010

Assalamualaikum..

bersawang dah blog ni. busy and tired. last weekend, balik KAMPUNG!!no...not Perak..kampung kat melaka..right after present proposal yang macam weng *menyampah*, along balik awal dari kerja.. then dia bawak ke satu kedai kasut croc and belanja one kasut croc..hehe.hadiah birthday katanya.. after maghrib, terus pecut balik melaka. sampai area nilai, jam la pulak....so apa lagi..tido la sepanjang jalan tu.

well, birthday kali ni mak ayah bagi 2 helai baju kurung yang siap ditempah ikut saiz yang ambo dah sedia bagi kat kak faridah, our tailor. sesiapa yang duduk area melaka and mencari tailor yang mantap, kaka faridah is the best. harga tempahan still murah lagi and baju yang dia jahit sangat kemas and mantap. orang melaka, nak no fon kak faridah bagitau k.

since ambo meminati kek sejak dari azali lagi, ambo kata dengan mak tak payah la beli kek. *aik*..ambo buat sendiri. nak beli kat "resepi rahsia", mahal la pulak..nak beli kat tempat lain, takut tak sedap so ambo lagi suka buat sendiri. Sabtu tu memang sungguh-sungguh ambo bawak mak ayah along g mydin nak beli barang nak buat kek. ambo beli segala macam bagai..

ahad..baru nak buat kek..aahahahah..pemalas..

last-last ambo buat 2 benda..kek marble and choc chips cookies...tgh buat choc chips, mak long ayah long datang...fuhh..memang panas baru keluar oven..rezeki mak long..

alaa..buat kek and choc chips pun sebab nak jamu budak-budak-gonjeng-yang-suap-la-apa-saja-cujat-masak-semua-kata-sedap-walaupun-tak-sedap. tapi memang semua kata ambo punya choc chips and kek sedap..hehehe..kembang dah..kek marble orang pemalas keluar dari oven sejukkan and potong takde la kerja nak letak hias macam bagai..

choc chips ambo pelbagai saiz..ada kembang ada kuncup..tapi habis kelisin.

nak resepi choc chips ambo??hehe..

nanti ambo letak kat post baru..ambo nak g library dah ni..

take care and have fun!!

5 Kisah Mengisah:

M!Er4N said...

salam..duk kolej mana??..just nk promote kaspersky antivirus 2010..lesen key sah 300 aei..kalau nk informs kt sy ek.. harga rm15 je..sama2 student ukm :)

017-9871755 (imran)
mieran_87@yahoo.com.my

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

wahh..zati pandai buat kek la..bestnye..akak penah wat kek gak tapi tak jadi..xde seni nak buat kek2 ni..cekodok bawang buleh la buat,,huhu...

cik EPAL said...

g library stady tak tu?? :)

zati said...

@mieran
dok kolej zaba ni..

@aidacomie
tak la pandai sangat..try2 je..hehe..lagipun dari dulu lagi suka baking..

@cikepal
stadi...mantap tol stadi..hehe..duk seminit dah mengantuk..ahahaha..

.::WaNiE::. said...

kek marble home made

adoiyaii sedapnye