Entry Rojak

Tuesday, May 25, 2010

Assalamualaikum and Selamat Petang..

dah lama tak update entry. ok. kali ni entry rojak..satu entry macam-macam cerita. sapa malas baca, awas..hehe. 

Rojak 1 : Churros

tadi jalan-jalan kat satu blog paling ambo gemar sangat menyinggah iaitu blog resepi Kak D.. Tetiba jumpa sepi Churros. Last time makan Churros ni kat ada satu tempat ni. boleh kata everday beli Churros ni dulu. lama dah tak makan tetiba hari ni jumpa pulak resepi dia. apa lagi, melonjak dengan laju untuk g buat kat dapur..

sesapa yang try buat Churros ni, g la link tadi k. *wink2*

Rojak 2 : Luka

homaigod...tadi tu la masak sambil berangan kan..hambek kau jari terbelah sebab pisau. tinggal lagi sikit je kulit dia nak tanggal. tadi masa dah terkena pisau tu, dah tak pandang dah jari. hati bajet jari dah putus..(amboi..over..drama lebih)..ambo lari menerjah bilik Makcik Koyah sambil panting sekuat hati. Makcik Koyah ingat ambo masuk bilik nak suruh rasa masakan yang ambo masak.. sekali bila ambo datang dekat baru perasan darah menjejeh-jejeh sampai ke siku. darah memang tak reti nak berhenti..deras je dia keluar..

Makcik Koyah basuh-basuh dengan Dettol. belum lagi Makcik Koyah bubuh Dettol ambo dah jerit sakan dulu dah. Dulik!!!sampai Makcik Koyah kata "Belum letak lagi la!!"..huhu..sekali Makcik Koyah letak Dettol tak sakit rupanya..adeh..so sekarang ni jari ambo cacat..huhu..dah la tempat yang sama dulu tahun 1997 jari yang sama jugak hilang kulit sebab kena tokak dengan burung kakak tua..huwaaa...baru je kulit tu nak bernyawa dah hilang semula..

Rojak 3 : Happy Birthday

Happy Birthday to you..Happy Birthday to you..Happy Birthday dear Along....Happy Birthday to you...Hari ni hari jadi Along. Semoga panjang umur murah rezeki dan kehidupan diberkati Allah..Amin...Balik cepat..kita nak g holiday ni..

so..tu je la rojak hari ni..

take care and have fun..

XOXO..

2 Kisah Mengisah:

Alynn Notnot said...

tiba2 tringin nak mkn rojak buah T^T

fiD said...

kmu ni, kuat berangan eh.. isyy. naseb bek ckit je kan..